Wat doet een

Ademcoach?

Wat doet een ademcoach?

In mijn vorige blogpost, heb ik (zeer) uitgebreid geschreven over ‘wat is ademwerk?’ en vind je 9 gezondheidsvoordelen, die je met een bewuste ademhaling kan bereiken.

Vandaag wil ik je meenemen in de vraag ‘wat doet een ademcoach?

Je beseft pas hoe fijn het is om te ademen,
als je neus verstopt zit!

Dit wil ik je vertellen in deze blogpost:

Wat doet een ademcoach?

Een ademcoach biedt je, via de wereld van ademwerk, een waardevolle kans om dieper inzicht te krijgen in de relatie tussen je ademhaling en je lichaam & geest.

Door ademwerk en de begeleiding van een ademcoach leer je niet alleen om bewust(er) adem te halen. Maar verbeter je ook je ademhalingstechnieken en -patronen om een gewenst doel te behalen.

Dit kan een sportief doel zijn. Want met een verbeterde ademhaling, kan jij je sportprestaties (aanzienlijk) verbeteren.

Of wat dacht je van een muzikaal doel? Waarbij je door de juiste ademtechnieken intenser kan zingen of beter een blaasinstrument kan bespelen.

Ook kan een ademcoach je begeleiden naar een diversiteit aan fysieke, mentaal & emotionele en zelfs spirituele gezondheidsvoordelen.

In mijn blogpost ‘wat is ademwerk’ heb ik 9 verschillende gezondheidsvoordelen beschreven.

<<< terug naar inhoudsopgave >>>

Welke soorten ademcoaches zijn er?

Omdat er zoveel verschillende doelen zijn, waar jij aan kan werken door middel van ademwerk en ademcoaching. Zijn er ook veel verschillende ademcoaches.

Elke ademcoach heeft zich weer gespecialiseerd in een verschillende benadering en toepassingen van ademwerk.

Vanzelfsprekend kunnen ademcoaches meerdere specialisaties combineren of zich richten op een specifieke doelgroep, zoals zwangere vrouwen.

Enkele specialisaties van veelvoorkomende ademcoaches zijn:

Welzijn & gezondheid

Deze ademcoaches richten zich op het algemene welzijn en het optimaliseren van de ademhaling voor een betere gezondheid, stressvermindering en energiebeheer.

Ze begeleiden je bij het ontwikkelen van gezonde ademhalingspatronen en -technieken, die gunstig zijn voor het dagelijks leven.

Stressmanagementcoach

Deze ademcoaches zijn gespecialiseerd in het gebruik van ademhalingstechnieken om stress en angst te verminderen.

Ze leren je hoe jij je ademhaling kan gebruiken om te ontspannen, te kalmeren en een gevoel van evenwicht te bevorderen.

Bij elke ademhaling,
heb je de kans om opnieuw te beginnen!

Trauma

Deze ademcoaches gebruiken de kracht van je adem om je lichaam in beweging te zetten.

Zo zullen verborgen spanningen en trauma’s de kans krijgen om ontdekt te worden.

Daarna zal de negatieve energie ‘ontladen’ worden en kan je de vastzittende trauma’s beter loslaten en verwerken.

Sport- en prestatiecoaches

Deze ademcoaches werken samen met atleten en sporters om hun prestaties te verbeteren door middel van gerichte ademhalingstechnieken.

Ze helpen bij het optimaliseren van de ademhaling voor een betere uithoudingsvermogen, focus, herstel en stressbeheersing tijdens trainingen en wedstrijden.

Therapeutische ademcoaches

Deze ademcoaches hebben een therapeutische benadering en werken met cliënten die specifieke aandoeningen hebben, zoals COPD, astma, chronische pijn of slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen.

Ze passen ademhalingstechnieken toe als onderdeel van een bredere therapeutische aanpak om de gezondheid en het welzijn te verbeteren.

Muziekcoach

Een muziekcoach met expertise in ademhaling richt zich op het begeleiden en ondersteunen van muzikanten bij het optimaliseren van hun ademhalingstechnieken tijdens het musiceren.

Ze begrijpen dat een goede ademhaling essentieel is voor het produceren van kwaliteitsvolle muziek en het leveren van krachtige vocale of instrumentale prestaties.

<<< terug naar inhoudsopgave >>>

Waarom jij NIET naar een ademcoach gaat

Ademwerk en het werk van mij als ademcoach is relatief nieuw. En zoals bij alle nieuwe dingen gaat er een tijd overheen voordat het grotere publiek de voordelen ontdekt van ademwerk en het wil omarmen.

Als ademcoach spreek ik natuurlijk veel mensen in mijn omgeving. En ik zal je een kleine opsomming geven van de meest gehoorde redenen  waarom mensen het idee van een ademcoach niet nodig of zelfs raar vinden.

Ik haal toch al adem?

Omdat ademen een natuurlijk en automatisch proces is, hebben veel mensen het idee dat ze het gewoon al (hun leven lang) goed doen.

En als jij denkt dat je goed ademt, dan zoek natuurlijk niet verder naar een ademcoach.

Het is alternatief en zweverig

Ademwerk en de begeleiding van een ademcoach wordt vaak gezien als een alternatieve therapie.

En als niet voldoende bekend bent met het werk van een ademcoach of je hebt (voor)oordelen over alternatieve therapie, dan kan je terughoudend worden om naar een ademcoach te gaan.

Er zijn zeker ademcoaches die een meer holistische, spirituele of zweverige aanpak hebben. Maar er wordt ook steeds meer wetenschappelijk onderbouwd dat ademwerk veel gezondheidsvoordelen kent.

Als je er een paar wilt weten dan verwijs ik je graag naar deze blog.

Haal adem, heb vertrouwen, laat los
en zie wat er gebeurt!

Wat de boer niet kent …

Over het algemeen houden mensen niet van dingen, of zijn er zelfs bang voor, die ze niet kennen.

Mensen aarzelen dus om ademwerk, onder de begeleiding van een ademcoach, te proberen of te verkennen.

Gewoon omdat ze niet (voldoende) weten wat ze kunnen verwachten of omdat ze bang zijn voor mogelijke ongemakkelijke emoties of herinneringen die kunnen opkomen.

Wat de vos niet weet …

Wat de vos niet weet, kent de haas ook niet. Het is dus moeilijk iets te weten, wat je nooit is verteld.

Veel mensen zijn zich helemaal niet bewust van “De Kracht van de Adem”. Ze kennen zowel de genezende kracht, als de vernietigende “Kracht van de Adem” niet!

Of ze zijn (nog) onbewust over de relatie tussen hun eigen ademhaling en hun gezondheid.

Wil je hier wat meer over weten? Dan kan ik je alvast onderstaande blogs aanbevelen:

Voor niets gaat de zon op!

Voor sommige mensen kunnen de kosten voor een ademcoach een obstakel vormen.

Soms is het geld er eenvoudig (nog) niet om naar een ademcoach te gaan. En soms wil men het beschikbare geld anders besteden dan aan een ademcoach.

Natuurlijk kan je best ver komen als je zelf aan de slag gaat via YouTube of het lezen van boeken.

Maar soms heb je een doel dat je wil bereiken, zoals het loslaten van emoties of het verminderen van paniekaanvallen en angsten, waarvoor je gewoon een goede ademcoach nodig hebt.

<<< terug naar inhoudsopgave >>>

Waarom jij WEL naar een ademcoach wil gaan!

Hoewel het werk van een ademcoach zich blijft ontwikkelen, zijn er al veel coachees geweest die verschillende positieve resultaten hebben ervaren. Denk bijvoorbeeld aan;

 • minder stress en angsten
 • meer energie
 • een betere nachtrust
 • meer helderheid en inzicht
 • loslaten van emoties
 • en meer rust in het hoofd

Deze resultaten kan jij ook behalen bij een ademcoach! Want een ademcoach gebruikt verschillende ademhalingstechnieken en -oefeningen om bijvoorbeeld blokkades bij je los te maken of tot een diepe(re) ontspanning te komen.

Zo kan de ademcoach fysieke, emotionele of zelfs spirituele genezing bevorderen. En kan jij (ook ná je ademsessies) je ademhaling gebruiken als een zeer krachtig instrument voor transformatie, persoonlijke groei en om diepere lagen van je eigen bewustzijn te verkennen.

Nu je toch hier bent.
Haal eens een keer diep adem!

Je hebt je adem altijd bij je!

Ook heb je je ademhaling áltijd bij je en kan je deze dus overal inzetten om jezelf te kalmeren, spanningen los te laten of meer energie op te wekken.

Bedenk zelf maar eens hoeveel voordelen je dat kan geven in je dagelijks leven!

Wetenschappelijk bewezen

Niet alleen groeit het bewustzijn rond het werk van een ademcoach.

Maar ook wordt er steeds vaker wetenschappelijk bewezen dat specifieke ademhalingstechnieken een positieve invloed hebben op het autonome zenuwstelsel, de stressrespons verminderen en je mentale veerkracht vergroten.

Enkele voordelen van ademwerk, die uit wetenschappelijke studies blijken, zijn:

Al met al heeft het werk van een ademcoach een grote potentie om een (zeer) waardevolle aanvulling te zijn op traditionele therapieën.

Onthoud dat, wanneer jij bewust(er) gebruik maakt van je ademhaling, je verrassende en opmerkelijke veranderingen in je geluk en persoonlijke gezondheid gaat ervaren.

Want je leeft zoals je ademt en ademt zoals je leeft!

<<< terug naar inhoudsopgave >>>

Wat ik als ademcoach voor jou kan doen?

Ik heb je verteld ‘wat een ademcoach doet’, ‘welke soorten ademcoaches er zijn’ en waarom jij NIET naar een ademcoach gaat of WEL zou moeten gaan. En natuurlijk wil jij nu weten wat ik doe als ademcoach en waarvoor jij mij (eventueel) kan bellen.

Gids in de wereld van ademwerk

Als ademcoach ben ik je gids in de wereld van ademwerk. Ik maak je bewust(er) van je ademhaling en de genezende kracht hiervan.

Maar ik leer je ook over de vernietigende kracht van je ademhaling, geef je ademhalingsoefeningen en -technieken en draag zorg voor het behalen van je persoonlijke doelen.

En vrijwel alle persoonlijke doelen die mijn coachees hebben, kan ik verdelen in fysieke, mentaal & emotionele of spirituele doelen. Enkele voorbeelden zijn:

Fysieke doelen

 • meer energie
 • betere nachtrust
 • minder hoofdpijn

Mentaal & Emotionele doelen 

 • minder stress en angsten
 • minder piekeren en meer rust in je hoofd
 • verbeterde focus en concentratie

Spirituele voordelen    

 • in het moment leven
 • meer bewustzijn voor alles om je heen
 • meer verbinding voelen met je lichaam & geest

Aan welke van bovenstaande persoonlijke doelen zou jij willen werken door middel van ademcoaching?!

Neem een diepe adem en begin vandaag nog je reis naar een gezonder, gelukkiger en meer vervuld leven.

<<< terug naar inhoudsopgave >>>

gelukkige mensen hebben niet het beste van alles,
ze maken het beste van alles

© Copyright Natuurlijk Loes | Kwaaijongens, rebels in oplossingen

start hier
met je eerste
ADEMSESSIE